Deze maand nog worden de huidige webservers web01 tot en met web06 vervangen door vernieuwde hardware. De huidige hardware heeft jarenlang dienst gedaan, maar met de komst van nieuwe technologieën en verbeteringen op het gebied van snelheid en efficiëntie kunnen we niet achterblijven. Daarom hebben we besloten de huidige hardware te vervangen door nieuwere hardware.

Hierdoor zult u wellicht merken dat uw website aanzienlijk sneller is, omdat de hardware van de nieuwe servers een verdrievoudiging in configuratie heeft.

Verbeterde malware detectie dankzij Imunify360

Daarnaast introduceren we voor elke webserver vanaf heden ook Imunify360. De laatste weken is het aantal cyberaanvallen op ons netwerk dramatisch toegenomen. Vele klanten hebben hier hinder van ondervonden doordat de oudere generatie servers moeite had om de cyberaanvallen af te slaan. Dankzij Imunify360 zetten we in op een stabieler netwerk, waardoor we robuustere beveiliging kunnen bieden tegen cyberaanvallen en malware sneller wordt herkend en verwijderd.

Verbetering van het back-up systeem

Enkele jaren geleden hebben wij ons eigen back-upsysteem ontwikkeld, dat al jaren gebruikt wordt. Echter merken we ook hier dat het platform dat we destijds hebben ontwikkeld niet meer aan onze kwaliteitseisen voldoet, waardoor we besloten hebben over te stappen naar een vernieuwd back-upsysteem.

Met de komst van de vernieuwde hardware zullen we de komende weken dit nieuwe back-upsysteem inrichten en testen. Onze intentie is om daarmee ook de retentie te verhogen, zodat back-ups niet voor slechts 7 dagen bewaard worden, maar voor 14 dagen. Dit geeft u de mogelijkheid om een oudere versie van een back-up terug te zetten.

Vooralsnog is het niet mogelijk om zelf in het DirectAdmin controlepaneel de back-up terug te zetten. We gaan met een ontwikkelaar in gesprek om hiervoor een module te laten ontwikkelen, zodat klanten dit op termijn zelf kunnen regelen.

Wilt u een back-up terugplaatsen? Neem dan contact met ons op door een ticket aan te maken, en wij zullen een back-up voor u terugzetten.