Op 14 oktober 2024 is er een e-mailverificatieproces van start gegaan als onderdeel van de sectorbrede implementatie van de NIS2-richtlijn van de EU. Dit bericht brengt u op de hoogte van deze wijzigingen en om ervoor te zorgen dat het proces soepel verloopt.

De e-mail naar u verzonden is afkomstig van no-reply@registrar.eu. Controleer of u vanaf dit e-mailadres een e-mail heeft ontvangen om alsnog de verificatie af te ronden.

Geen e-mail ontvangen? Dan is de kans groot dat uw domeinnaam reeds geverifieerd is.

Wat u moet weten:
– Domeineigenaren van specifieke ccTLD’s (zoals .at, .co.at, .or.at, .dk, .fi, .fr, .pm, .re, .tf, .wf, .yt, .de, .it, .nl, .amsterdam, .pl en hun domeinen op het derde niveau) ontvangen één e-mail waarin hen wordt gevraagd hun e-mailadres te verifiëren als dit nog niet is gebeurd.
– Deze verplichte verificatie is van toepassing op alle nieuwe domeinregistraties, inkomende verhuizingen en contactupdates.
– Als een domeineigenaar zijn e-mailadres niet binnen 14 kalenderdagen na ontvangst van de verificatiemail verifieert, wordt het bijbehorende domein (geregistreerd na 14 oktober) opgeschort totdat het e-mailadres met succes is geverifieerd.

Voor domeinen geregistreerd voor 14 oktober 2024:
– E-mailverificatie is nog steeds vereist voor deze domeinen, maar er zullen GEEN schorsingen plaatsvinden voor 15 januari 2025.
– Na 15 januari 2025 worden domeinen met niet-geverifieerde e-mailadressen geschorst totdat de verificatie is voltooid.

Dit proces maakt deel uit van een bredere verandering die van invloed is op alle registrars, zoals verplicht gesteld door de NIS2-richtlijn van de EU, om te zorgen voor nauwkeurige en veilige gegevens van domeinnaamhouders.

Voorbeeld e-mail

Hieronder een voorbeeld van de e-mail die u inmiddels heeft ontvangen of mogelijk nog gaat ontvangen.

Na het klikken op de link in de e-mail en het bevestigen van dat u de houder bent, ontvangt u nog een bevestigingsmail met daarin een overzicht van de domeinnamen die geverifieerd zijn.