PHP versie upgraden of drowngraden

Soms is het noodzakelijk om uw PHP versie te upgraden of downgraden als u gebruik wilt maken van een bepaald stuk code op uw website.

Binnen DirectAdmin heeft u zelf de mogelijkheid om te selecteren welke PHP versie u gebruik wilt maken.

Stap 1: Inloggen DirectAdmin

Log eerst in uw DirectAdmin account in. Eenmaal ingelogd kunt u zoeken naar “Select PHP version”. Klik op het icoontje om naar de pagina te gaan.

Stap 2: Selecteer PHP versie

Eenmaal op de pagina ziet u links bovenaan in het oranje staan welke PHP versie u op dit moment gebruikt. Als u op het dropdown menu klikt kunt u aangeven welke versie u wilt.

Te adviseren is om altijd minimaal PHP versie 7.x te gebruiken. Dit is niet altijd mogelijk, in dat geval is aan te bevelen om versie 5.6 te gebruiken (enkel als uw website geen PHP versie 7.x ondersteunt).

Wij adviseren wel om door uzelf of uw website ontwikkelaar de website gereed te maken voor PHP versie 7.x omdat de ondersteuning voor versie 5.6 binnenkort komt te vervallen.