Hoe registreer of verhuis ik een .com domeinnaam?

Het proces voor het registreren of verhuizen van een .com domeinnaam werkt anders dan de registratie van een andere extensie. In deze handleiding leggen we u uit welke stappen u moet doorlopen om een .com domeinnaam te registreren.

Sinds kort zijn de regels aangescherpt voor de registratie van .com domeinnamen. Zo wil de uitgever voorkomen dat de domeinnamen voor illegale praktijken gebruikt worden.

Indien u een .com domeinnaam registreert in plaats van verhuist kunt u direct door naar stap 4 van deze handleiding

Stap 1

Op het moment dat u een domeinnaam wilt verhuizen dient u eerst de verhuiscode bij uw huidige domein registrar partij aan te vragen. Vaak kan u de verhuiscode vinden in een controlepaneel. Mocht dat niet het geval zijn dan kunt u telefonisch of per e-mail contact opnemen met de vraag de verhuiscode naar u toe te sturen.

Stap 2

Op het moment dat u de verhuiscode heeft ontvangen kunt u via onze domeinregistratie pagina een verhuizing aanvragen.

Zodra u de verhuizing heeft aangevraagd ontvangt u een e-mail met daarin een bevestigingslink. Klik op deze link om de verhuizing aan te vragen.

Stap 2

U kunt op een pagina terecht waar word gevraagd om op “Yes of “no” te klikken. Als u de verhuis aanvraag wilt goedkeuren klikt u op “yes”.

Stap 3

Zodra u op “yes” heeft geklikt ziet u een bevestiging op uw scherm verschijnen.

Stap 4

U ontvangt weer een e-mail met daarin de vraag of de nieuwe domein registrar (in dit geval wij) goedkeuring heeft om de domeinnaam naar hen toe te verhuizen. Klik ook in deze e-mail op de bevestigingslink.

Stap 5

U komt weer op een pagina terecht waar u de verhuizing moet “approven” of “declinen”. In dit geval wilt u de domeinnaam naar ons verhuizen, dus kiest u voor “approve”.

Stap 6

U ziet nogmaals een bericht ter bevestiging dat uw aanvraag is goedgekeurd.

U heeft zojuist het validatie proces voor de verhuizing of registratie van een .com domeinnaam voltooid.