Een MySQL Database aanmaken

Met een MySQL Database kunt u informatie voor uw website opslaan en makkelijk openen. In deze uitleg gaan we ervan uit dat u ingelogd bent in uw cPanel.

Op de cPanel pagina, scroll naar beneden naar de database sectie en klik op het MySQL Databases icoon. Dit brengt u naar het MySQL Databases pagina. Er is een veld onder het kopje Nieuwe Database. Typ de naam van uw nieuwe database in dit vak. U mag zelf een naam hiervoor verzinnen. Klik vervolgens op de Create Database knop. Dit brengt u naar het verificatie scherm, waaruit blijkt dat de database is gemaakt.

Nu moet u een gebruiker aanmaken voor deze database. Klik op de Ga terug link. In het veld Nieuwe gebruiker kunt u een gebruiker toevoegen. Vervolgens moet u een wachtwoord invoeren voor de gebruiker. Klik op de Gebruiker Aanmaken. Dit brengt u naar een scherm om te bevestigen dat de gebruiker met succes is gemaakt.

Nu moet u de gebruiker koppelen aan de database. Klik op de Go Back link. In het gedeelte onderaan met de tekst Gebruiker aan database toevoegen, dient u de gebruiker aan de database toe te voegen. Controleer dan of de juiste gebruiker en de juiste database hier zijn geselecteerd.

Dit brengt u naar een scherm genaamd Gebruikersrechten beheren. U kunt alle privileges toe kennen aan de gebruiker door het aanvinken van de bovenste box, klik vervolgens op wijzigingen aanbrengen. Dit brengt u naar het laatste controle scherm, dat alle informatie zal bevestisitemap:www.goedkopewebhoster.nlgen.

OPMERKING: U zult zien dat de gebruikersnaam van het hosting account is toegevoegd aan het begin van zowel de gebruiker als de database met een “_” underscore tussen hen.