Scripts installeren

U kunt Installatron gebruiken om eenvoudig een script te installeren, zoals bijvoorbeeld Joomla (een website Content Management Systeem) of een forum zoals PHPBB.

Als u kiest om via Installatron Joomla of WordPress te installeren, dan zal de Joomla software volledig automatisch in uw account geïnstalleerd worden.
De Installatron software regelt alles, u hoeft dus geen database of gebruikers aan te maken.

Installatron is te vinden door in te loggen in het Cpanel. Onder het tabblad Software staat het Installatron icoon. Zodra u hierop klikt opent een nieuwe pagina met allerlei soorten scripts om te installeren.

Veel voorkomende installatiefouten:
Als Installatron aangeeft dat u niet meer dan 1 script kunt installeren in de directory, moet u het reeds geinstalleerde script verwijderen. Of u kunt upgraden naar een pakket met een vrije database, zodat u nog een extra script kunt installeren.

Als u een script met Installatron heeft geinstalleerd, dient u het script ook weer te verwijderen met Installatron. Doet u dit niet, dan zal het script altijd blijven bestaan in de Installatron installer en kunt u geen nieuwe scripts meer installeren.

Andere voorkomende script problemen:

Het meest voorkomende probleem is een “database connection error”. Zorgt u ervoor dat u het volgende in Cpanel heeft uitgevoerd:

• een nieuwe database aanmaken
  • een nieuwe user aanmaken
  • de user koppelen aan de database

Vervolgens zorgt u ervoor dat uw script dezelfde instellingen gebruikt in het configuratie bestand (meestal config.php of configuration.php).