403 Forbidden or No Permission to Access

De meest voorkomende fout is verkeerde bestandsrechten toekennen aan bestanden.

De 403 Forbidden error betekent dat de bestanden onjuiste bestandsrechten hebben. Directories en subfolders moeten geCHMOD worden naar 755. Uitvoerbare scripts in de cgi-bin directorie mogen ook maximaal 755 hebben. Plaatjes, Media en tekstbestanden zoals HTML mogen maximaal 644 hebben.

Bovenstaande is een beveiligingsmaatregel van ons om te voorkomen dat uw account gehacked kan worden.

Hoe moet u CHMODDEN?

• Dit kunt u via uw FTP client doen, bijvoorbeeld in Filezilla door een map of bestand te selecteren en met de rechtermuisknop de optie “Bestandsrechten” aan te klikken. Hierna opent een venster waarin u de nieuwe waarde kunt toekennen.
  • Via de Bestandsbeheerder. U dient in te loggen in het Cpanel van uw account en gaat naar het icoon “Bestandsbeheer”. Hier gaat u naar de map of het bestand waarvan u de rechten wilt veranderen. Klik het bestand aan en selecteer bovenin het menu “Permissie veranderen”. Kies hier een nieuwe waarde en druk op OK.