Welke PHP versie gebruiken jullie?

PHP upgraded regelmatig zijn software. Dit is een belangrijke stap voorwaarts in het efficienter en veiliger laten werken van programmatuur. In de nieuwere versie zijn diverse wijzigingen waardoor code en functies anders werken of reageren.

Wanneer u zelf software heeft ontwikkeld in het verleden voor een bepaalde PHP versie, kan het zijn dat u bepaalde functies heeft gebruikt die in een nieuwere versie van PHP zijn vervallen.

Omdat wij klanten niet willen verplichten hun website per direct te wijzigen zodra wij een nieuwere versie van PHP installeren hebben wij ervoor gekozen alle versies naast elkaar te installeren. U bepaalt daarmee zelf welke versie van PHP u gebruikt. Uiteraard adviseren wij u voor de veiligheid van uw website en alle bestanden om altijd de nieuwste versie te gebruiken.

In het Cpanel kunt u klikken op het icoon Select PHP version. Daarmee selecteert u de gewenste versie en klikt u op opslaan. Vanaf dat moment gebruikt u de door u gekozen versie van PHP.