Mijn website is gehacked!

Zodra een hacker toegang heeft tot uw website kan hij alles met uw website doen:

• De website aanpassen of doorleiden naar een andere website
  • Spam versturen
  • Mallware plaatsen

In de meeste gevallen worden er scripts op uw website geplaatst waarna uw website spam e-mails gaat versturen vanaf onze servers. U merkt hier zelf niets van totdat u geen emails meer kunt versturen en op een blacklist bent geplaatst. Een blacklist vermelding treft niet alleen uzelf, maar ook alle andere klanten op dezelfde server. Omdat dit zeer grote gevolgen kan hebben voor onze klanten gaan wij hier zeer serieus mee om. Mocht uw website spam versturen dan ontvangt u van ons een melding en uw website wordt direct geblokkeerd.

Wat moet u doen nadat een hacker toegang heeft gehad tot uw website?

1. Zorg er eerst voor dat uw eigen PC 100% virusvrij is. Kijk daarna naar andere computers welke ook toegang hebben gehad tot uw website. U heeft vaak zelf een virusscanner op uw PC, maar dit is niet voldoende! Zodra u een virus toegang heeft gegeven tot uw PC zorgt het virus er direct voor dat het niet gevonden wordt door uw virusscanner. Scan daarom met beide ONLINE virusscanners:

2. Als u 100% zeker bent dat uw computer virusvrij is moet u ALLE wachtwoorden wijzigen. Denk hierbij aan Cpanel/FTP en uw e-mailadressen.

3. Verwijder daarna alle bestanden in uw PUBLIC_HTML. Het is bijna onmogelijk om uit te zoeken welke scripts de hacker heeft aangepast. Alleen door alles te verwijderen en opnieuw te beginnen weet u zeker dat uw account virusvrij is. Heeft u een backup gemaakt dan kunt u deze terugzetten en bespaart u veel werk.

4. Zorg er voor dat u altijd de laatste versies van software/scripts gebruikt. Controleer regelmatig bij de ontwikkelaar van uw script of deze nieuwe updates uitbrengt. Alleen zo blijft u de hackers een stapje voor.